marți, 28 august 2007

SANATATE: -=Igiena individuala!!=-

Pentru a putea sa ne mentinem cu totul si cu totul sanatosi trebuie sa avem o igiena corespunzatore, impecabila chaiar as putea spune. Prin igiena individuala se intelge acea parte a igienei care stabileste regulile necesare pentru mentinere sanatatii corporale.
Igiena corporala cuprinde:
-igiena corpului;
-igiena imbracamintei.
Igiena corpului: Este conditia esentiala pentru pastrarea sanatatii organismului si se realizeaza prin mentinere curateniei pielii, parului si unghiilor.
Igiena pielii: Functiile pieli sunt multiple si cu rol deosebit in asigurarea starii de sanatae a organismului: reglarea temperaturii corpului, secretie, excretie, functie respiratorie si totodata organ de simt. O piele murdara impedica functiile de respiratie si de excretie, favorizeaza aparitia bolilor de piele, inclusiv a infectiilor. Toate acesta pot fi prevenite dupa cum stit si dumneavoastra prin spalarea cu apa si sapun pentru o buna dezinfectare. Este indicat de catre toti specialisti ca o persoana se se spele pe maini mai ales de cate ori este nevoie, mai exact dupa fiecare data cand o intrat in contact cu posibile surse bacteriene. Se recomanda sa se faca cel putin o baie generala o data pe saptamana, insa mie cel putin mi se pare o idee destul de absurda datorita faptului ca orice om ar dori sa fie curat in orice clipa si sa se simta cat mai bine posibil. In orice caz chiar dak stai cat mai ferit de microbi tot nu poti face baie o data pe saptaman deoarece mai intervin si alte "probleme" cum ar fi transpiratia. Asa ca sfatul meu e sa va spalati cat mai des posibil pentru un aspect placut si pentru o senzatie cat mai buna posibil.
Igiena parului si a unghiilor:
Iarasi cica se recomanda spalarea cel putin odata pe saptaman pe cap. Insa fiecare om are propriile nevoi in functie si de organismul propriu, asa ca sunt persoane care datorita glandelor sebacee trebuie sa efectueze aceasta curatare capilara cam odata la 2 3 zile. Spalarea se realizeaza cu apa calda si cu un sampon, de preferabil cat mai calitativ, care sa se potriveasca tipului de par si sa nu faca probleme scalpului. Despre igiena unghiilor nu pot sa va spun decat ca se realizeaza tot cu apa si cu sapun si de preferabil ele se taie atunci cand au crescut suficient de mult pentru a putea efectua aceasta opertatie.
Igiena imbracamintei: In primul si primul rand noi toti trebuie sa purtam haine curate tot timpul, in special lenjeria intima. Hainele trebuie sa fie curate mereu, sa fie realizate din materiale permeabile pentru aer si adaptate marimii corpului, anotimpului si activitatii pe care o realizam in diferite momente.

3 comentarii:

Irshad spunea...

this is very remarkable post and I think that
body hygiene is the best source to protact ourselve from infectious disease like Psoriases, Melanoma and eczema and it can also minimize the bad appearence of the skin condition such as Vitiligo and acne etc.

cmyhai spunea...

interesant

sağlık portalı spunea...

Un foarte frumos site-ului. Datorită eforturilor din trecut ...

banner
banner
banner