miercuri, 10 octombrie 2007

SANATATE: -=Matreata, sfaturi naturiste pentru combaterea acestei probleme=-


Dintotdeauna a existat aceeasi problema destul de delicata, jenanta si foarte usor vizibila, care poarta numele de matreata. Insa aceasta problema face parte din ciclul nostru de viata deoarece corpul se afla intr-o continuu proces de inoire a epidermei. Matreata consta de fapt in exfolierea celulelor moarte de la nivelul scalpului astfel generand acei "fulgi" care ne jeneaza si care ne ia din stralucirea noastra. De obicei aceasta problema apare la persoanele care au epiderma uscata sau foarte grasa. Matreata da un aspect extrem de neplacut motiv pentru care toti oamenii incearca sa "se trateze'' intr-un fel sau altul. Vedem multe reclame la televizor legate de shampoanele care reduc sau elimina matreata. Shampoanele nu au un rezultata general deoarece tipul scalpului difera de la persoana la persoana, unor priindu-le tipul respectiv de shampon, altora necreandu-le nici un efect pozitiv. Se spune ca Dumnezeu a lasat pe Pamant tot de ce are nevoie omul si se dovedeste a fii adevarat pentru ca natura scoate prin cele generate de ea diverse metode eficente.
Dintre aceste metode naturale de a combate matreata enumer: otetul de mere, uleiul de cocos, aloe vera si ceaiul de musetel.
Otetul de mere contine acizi care ajuta la impiedicarea ingrasarii parului. Este recomandat in mod special celor cu glandelee seboree ''dezvolate" care provoaca neplacerea unui par gras inclusiv neplacerea aparitiei matretii. Pentru utilizarea se recomanda, ca dupa ce ne spalam cu un shampon, de preferinta recomandat de un hair-stylist, sa aplicam pe par o solutie realizata din o jumatate de canuta de otet si cam un sfert de canuta de apa pentru a fii cat mai eficent.
Uleiul de cocos ca toate uleiurile calde sunt o metoda foarte eficace de a hidrata un par destul de uscat si implicit de a scapa de aceasta problema care duce si la ruperea firelor de par. Pentru aplicare se recomanda ca o lingura de ulei de cocos incalzita. Aceasta se aplica pe par si se maseaza astfel incat uleiul sa poata ajunge si la radacina firului. Se lasa apoi dupa efectuarea masajului inca 15 minute parul nespalat duopa care se recurge la apa si shampon. Recomandat este sa se faca aceeasi operatie saptamanal.
Din cercetarile specialistilor s-a constat ca aloe vera are o multitudine de calitati benefice organismului uman si nu numai. Gelul de aloe vera este foarte bun in combaterea matretii. Se aplica pe par si la fel ca si uleiul de cocos se maseaza parul uniform astfel incat sa ajunga la radacina. Datorita eficacitatii acestei plante unele firme de cosmetice folosesc extrem de mult aceasta planat in produsele lor(de Ex. FLP).
S-a dovedit in nenumarate randuri ca ceaiul de musetel are efect calmant, dar mai nou s-a descoperit si eficacitatea acestuia in combaterea matretii. Utilizarea acestuia este foarte simpla deoarece, dupa prepararea ceaiului, se calateste parul ce el si treaba este incheiata.
banner
banner
banner