vineri, 31 august 2007

SANATATE: -=AntiOxidantii, sprijinul organismului uman!=-

In trecut, pe vremea stra-stramosilor nostri, atunci cand industria nici nu era pe cale sa apara, oamenii duceau o viatza linistita si lipsita de grija de a se ferii de poluare, de substante nocive pe care sa le gaseasca im mediul de viata. Insa din momentul in care industria a inceput sa revolutioneze, milioane de reziduuri toxice sunt emanate in mediul din care noi incercam sa respiram un aer cat mai "curat", fara impuritati daunatoare plamanilor si intreugului nostru organism. Din toate aceste substante nocive, o parte din ele actioneaza direct producand substante biochimice numite 'radicalii liberi'. Acesti radicali liberi au "rolul" de a uza in mod spontan organismul uman, intr-un ritma destul de accelerat. Mai stiintific, acesti radicali liberi sunt foarte activi in plan biochimic, avand tendinta sa atace si sa distruga memrabele celulelor, lezand astfel sau omorand celula "maltratata". Important este faptul ca ei nu ataca o singura data, ci au proprietatea de a se reproduce constant pana in momentul deistrugerii complete a celulii. Natura a facut ca organismul uman sa fie rezistent la actiunea acestor radicali liberi si astfel actiunea lor sanu fie fatala de la prima "incercare". Cel mai reprezentativ si mai cunoscut exemplu este aerul poluat cu gaze de esapament, praf industrial, fum si alti poluanti nocivi. Acest aer pe care il inspiram aproape zilnic, scade eficenta plamanilor, in mod deosebit la persoanele in varsta si scade imunitatea in fata anumitor boli cum ar fi raceli, boli virale si altele.
Insa o parte a protectiei impotriva acestor radicali liberi ne este oferita de catre salvatorii nostri ANTIOXTIIDANI, elemente nutritive si tot odata enzime specifice importante. ANTIOXTIIDANI sunt compusi naturali care au ca scop principal reducerea efectelor toxice ale radicalilor liberi, ajutand corpul sa nu-si distruga celulele.
Studiile specialistilor au arata ca antioxidantii au rolul de a opri aparitia bolilor generate de radicali si totodata ajuta la incetinirea procesului de imbatranire.
Cateva aliente in care puteti gasi antioxidanti si pe care le puteti consuma cu cea mai mare tragere de inima: legumele de culoare verde, oua, plante, germeni de grau, citrice, brocoli, legume, morcov, spanac, verdeata, banane, mere, telina, usturoi, peste, mazare si multe late porduse in general naturale. Apropo........"Minte sanatoasa in corp sanatos"
banner
banner
banner