luni, 8 octombrie 2007

SANATATE : -=Concediul la munte, relaxare si sanatate=-


Cu siguranta ati fost intr-o zona de munte si a-ti ramas impresinati de peisajul superb ce va inconjurat.... Dar sunt sigur ca a-ti simtit in acel moment si aerul tare sau cel putin ati auzit expresia ''aer tare de munte''. De fapt aerul din zonele de munte este saturat in oxigen datorita padurilor care absorb Co2 si elimina O2 in cantitati foarte mari. Putem spune ca ''padurea respira'' tocamai invers procesului fiintelor vii, animalale si oamenii (tot animale dar mai mult sau mai putin rationale), motiv pentru care natura ne este atat de necesara prin simplul fapt ca plantele verzi genereaza acel ceva fara de care noi oamenii inconstienti nu am mai putea respira adica nu am mai putea traii.
Partea foarte interesanta este ca acest aer este, neexagerand, ''exirul tineretii''. Este foarte sanatos, fara nici un factor de poluare, aducand numai beneficii pentru organism. Omul a aparut in natura si in natura va muri. Eu am crescut pot sa spun jumatate din copilarie intr- o zona de munte iar diferenta este foarte mare (am peste 1.90 in timp ce parinti mei au maxim 1.70) .
O chestie incredibil de impresionanta este disponibilitatea la efort .Dupa ce am urcat fortat vreo 5km la deal pe o cararusa de pe o poiana alpina, ajuns aproape de varf intr-o zona impadurita s-a intamplat ceva incredibil... In cateva secunde oboseala acumulata a disparut, ma simteam alt om ca si cum as fi avut un alt trup. Si toate astea datorita aerului saturat in oxigen.
Dar cum in zilele astea majoritatea suntem legati de orase, nu ne ramane decat sa asteptam concediul pentru a pleca la munte. Eu va sfatuiesc sa va faceti totusi timp pentru o saptamana la munte, acesta este ca un post pentru ca ne purifica, atat fizic organismul eliminand toxinele din corp, cat si psihic eliminandu-ne de stres!!

MASINI: -=Lamborghini Reventon=-

Oare cat timp vor reusi sa ne mai impresioneze constructorii si designerii de masini cu creatiile lor dinc ce in ce mai fabuloase? Sincer nu stiu daca mai pot creea ceva mai impresionant decat ultimul model al genialului si renumitului constructor LAMBORGHINI. Multe persoane ravnesc cu jind si cu speranta ca intr-o zi vor ajunge la apogeul starii lor de bine si vor reusi sa-si achizitioneze macar un Lamborghini Murcielago sau macar un Lamborghini Gallardo. Sa revenim la noul nostru subiect de discutie. Prima oara cand am vazut o imagine cu aceasta masina nici nu am stiut ce sa zic, sau mai bine zis, ce sa cred. Ma gandeam daca este o naveta spatiala de pe alta planeta, sau mai bine spus seamana cu acele avioane de lutpa americane invizibile pe radarele inamicilor... dar nu era nimic din ce creierul meu procesase la prima vedere. Era o masina?? Da era o masina si ce masina, o masina care te facea sa te dai cu capul de birou atunci cand priveai timorat si nu ti venea sa crezi. Cei de la Lamborghini au dat lovitura cu acest model si au mai si rupt gura targului de la Frankfurt. Este destul de profitabil sa faci in jur de 20 de milioane de euro dintr-o miscare cum sa spune. De ce? Pai.. pentru ca cei de la Lamborghini au scos doar 20 de modele si surse ar confirma faptul ca sunt deja vandute toate cele 20 de REVENTON asa ca cel de-al 21-lea miliardar care nu a fost pe faza si si-a dorit un astfel de model exclusivist poate sa se oftice resemnat. Pai da un model super ok si super.. cum vreti voi, dar de unde si pana unde numele de reventon. S-ar da astfel si o explicatie, cum ar fi aceea ca Reventon este celebrul taur care l-a ucis pe si mai celebrul toreador Felix Guzman.
Destul cu prezentare generala si parerea mea dea dreptul impresionanta. Sa trecem sa vedem cam ce poate acest "monstru" pe roti. Masina facand parte dintr-o familie bogata are cam tot ce-si poate visa si dori o masina: caroserie din fibra de carbon inspirata din industria aeronautica, interior imbracat in piele, fibre de carbon si Alcantara si un instrumentar de bord inlocuit de un display digital completat mai departe de un G-meter.
La partea tehnica nu putem spune decat ca are un motor de Murceilago LP640 imbunatatit si dotat inca cu 20 de caluti putere. Motorul de 6,5 litri poate ajunge pana la 8000 de ture la o putere maxima de 640 Cp si la o viteza de 340Km/h iar cuplul maxim ajunge la 660Nm.
Reventon are dotarile unei masini de curse astfel incat gurile de aer din partea frontala directionaeaza aerul spre discurile de frana pentru a le raci iar usile, destul de normale in comparatie cu masina, se deschid spre cer, adica in sus.



banner
banner
banner