luni, 27 octombrie 2008

Locuri Bantuite

Plantatia Myrtles, St. Francisville, Louisiana
Fantoma de la Plantatia Myrtles este cunoscuta sub numele de Chloe. Reputatia Plantatiei Myrtles este mare, iar povestea lui Chole a aparut in The New York Times, Forbes si pe Travel Channel. Chloe bantuie in zona asezarii din Louisiana si multi oaspeti au sustinut ca au reusit sa-i captureze imaginea pe film.
Langa pianul mare ce se afla acolo se presupune ca sta in permanenta o stafie care canta fara incetare aceeasi melodie.




Ancient Ram Inn, Wotton-under-Edge, Anglia
Proprietarul Ancient Ram Inn a dat nas in nas cu fantomele ce ii bantuie proprietatea: el sustine ca a fost tras afara din pat de niste maini reci si foarte paroase. Ciar fiica sa spune ca a vazut o creatura ce arata ca o pisica neagra de dimensiuni neobisnuite. Dar aceasta fantoma nu se rezuma la a-i "vizita" pe membrii familiei proprietarului. Oaspetii aud mereu batai stranii la usa, usi trantindu-se in toiul noptii si chiar simt mirosuri ciudate in acele momente.
Cei care s-au cazat in aceasta camera spun ca patul le-a levitate si ca vantul a smuls draperiile din pereti.




Hotelul Stanley, Estes Park, Colorado
Primii proprietari ai hotelului, familia Stanley, se spune ca nu s-au impacat cu soarta. Se spune ca prin hotel se plimba un cuplu, pe holuri, in sala de biliard si uneori se si aseaza la pian si canta. Insa se pare ca sotii Stanley nu sunt singurii care bantuie acest hotel, avand in vedere ca oaspetii spun ca aud mereu voci de copii si nu vad niciunul prin preajma.
De asemenea, se pare ca intreg etajul patru este plin de fantome ce niciodata nu au liniste.




The Plough Inn, North Yorkshire, Anglia
Primul proprietar al hotelului, cat si menajera sa, au murit in incendiul din 1940, dar se spune ca nu au parasit niciodata cladirea. Dupa spusele unor vizitatori, spiritual menajerei vine noaptea si le pregateste pernele. Alti oaspeti ai hotelului au spus ca au vazut o femeie intr-o rochie neagra plimbandu-se prin camere. Unii dintre acestia chiar au incercat sa fotografieze si pe poze le-au aparut pete puternice de lumina.
Podul, unde vanatorii de fantome se spune ca au identificat cateva chiar in anul 2004.




Castelul Dalhousie, Bonnyrigg, Scotia
Fantoma castelului Dalhousie este cunoscuta de oaspeti sub numele de "Doamna in gri". Daca ascultam spusele legendei, aflam ca aceasta doamna este amanta proprietarului de drept al castelului. Se spune ca ea a fost inchisa intr-una din camerele castelului de sotia proprietarului si a murit acolo. "Doamna in gri" coboar si urca scarile, face zgomote ciudata si chiar face ca vantul sa arunce prin castel pale foarte reci.
Coridoarele pe care se spune ca "Doamna in gri" bantuie noapte de noapte.




Dragsholm Slot-Hotel, Sealand, Danemarca
Exista trei fantome despre care se spune ca bantuie acest hotel: o fosta menajera care vine mereu pentru a se asigura ca totul este in ordine, fata fostului proprietar, moarta in mod tragic dar care trece noapte de noapte pe acasa, si un prizonier care se spune ca a fost prins chiar acolo.
Curtea, unde se spune ca fostul prizonier al lui Earofde Bothwell calareste in fiecare noapte si uneori chiar isi inhama calul la trasura.




Langham Hilton, Londra, Anglia
Pentru vizitatorul care nu stie nimic despre acest loc, putem spune ca Langham Hilton este unul din hotelurile simple ale Londrei. Insa tocmai de aceea foarte multi si-au petrecut noptile aici de-a lungul vremii si apoi au spus ca acest hotel este bantuit. Dupa spusele legendei, un prezentator de la BBC care a stat o noapte aici a vazut o mingie fluorescenta in camera sa, mingie care apoi s-a transformat intr-un domn edwadian. Se pare insa ca acesta fantoma apare doar intr-un anumit sezon, venind numai pentru a admira Londra in Octombrie.
Pivnita, unde se pare ca stafia lui Napoleon III s-a hotarat sa-si petreaca eternitatea.




Castelul Ballygally, Ballygally, Irlanda de Nord
Potrivit povestii acestui loc, Doamna Shaw alerga prin castel incercand sa scape de sotul ei ce o urmarea, cand a cazut pe fereastra si si-a dat duhul. In mod cert nu era pregatita sa paraseasca acest castel si de aceea se spune ca ea este cea care bantuie pe acolo. O alta fantoma, numita Doamna Nixon, numeste aceasta asezare casa ei. Oaspetii fac diferenta intre cele doua dupa cm coboara pe scai. Asta pentru ca Doamna Nixon are o rochie foarte bogata, care fosneste puternic.
Toate camerele de oaspeti sunt bantuite, fara exceptie. Doamnei Shaw ii pace sa tachineze oaspetii batand la usi si apoi fugind repede.




Statiunea Fairmont Algonquin, New Brunswick, Canada
Refacuta in anii 1900 dupa ce fusese distrusa de un incendiu, Fairmont are o istorie complexa. Dupa spusele legendei din Fairmont, o femeie a murit de sparare in hotel, dupa ce fusese parasita de logodnicul ei chiar la altar. Ea nu a parasit niciodata hotelul si oaspetii spun ca au vazut-o plimbandu-se peste tot, imbracata in rochia de mireasa.
Langa lift, unde oaspetii spun ca vad mereu un liftier, dar hotelul nu are asa ceva.



banner
banner
banner