duminică, 21 octombrie 2007

Lectia de filosofie


Te ai gandit vreodata ce s ar intampla dak maine nu ai mai fii? Ai realizat ceva in viata?

Omul are o soarta incredibil de cruda.Drama omului este data de contrastul extrem dintre gandirea sa (aicia nu am putut sa ma abtin sa spun k st unii care nu gandesc)si sfarsitul sau inevitabil. Omul e inzestrat cu o inteligenta si cu o imaginatie incredibila dar din pacate are limite fizice.

De aici vine tot tragicul ,gandirea sa infinita si viata limitata.

Ma gandeam cum am putea invinge lumea asta a limitarii prin inteligenta.Practic e o antiteza dintre infinit si finit.

De fapt nu exista limite in lumea asta , lumea e infinita nelimitata.Eu sunt ferm convins k omul poate invinge limitarea sa fizica.

Credeti k e imposibil de invins acest prag ? eu nu cred.Am vazut atatea incat pot sa spun k nu exista imposibil.Omul se limiteaza singur ceea ce nu poate intelege este explicat fara ratiune.Cati dintre voi stiti ce este universul? Cati va intrebati cat de mare este ?

Nu va pasa nu? dar ganditiva k traiti intr un loc pe care nu puteti sa l intelegeti .Nepasarea omului e fatalitate!

Omul se sinucide traind in nepasare.Nu isi foloseste mintea sa ,nu intelege importanta ratiuni cu care e inzestrat.

''Universul fara margini '' adik? Nu are capat! Cam greu de imaginat stiu ! Dupa cum spunea si Einstein totul e relativ ! Timpul viata, spatiul etc
Putem noi oare vreodata sa calatorim in timp?

Greu de crezut nu? Eu nu sunt de aceeasi parere.S a demonstrat k sunt unele corpuri care curbeaza timpul si spatiul . Corpurile cu masa foarte mare stelele , planetele mari etc datorita gravitatiei curbeaza timpul si astfel accentand curbura am putea face o bucla in timp .

Sigur a ti auzit de gaurile negre . Ele au o gravitatie atat de mare incat desi emit lumina aceasta este atrasa inapoi .La limita unei gauri negre ''orizontul ei" timpul tinde la infinit iar spatiul la 0.Ajuns acolo deci esti nemuritor dar de fapt nu existi :) Intelegeti ceva? Asta e chestia ;))

banner
banner
banner