In trecut, pe vremea stra-stramosilor nostri, atunci cand industria nici nu era pe cale sa apara, oamenii duceau o viatza linistita si lipsita de grija de a se ferii de poluare, de substante nocive pe care sa le gaseasca im mediul de viata. Insa din momentul in care industria a inceput sa revolutioneze, milioane de reziduuri toxice sunt emanate in mediul din care noi incercam sa respiram un aer cat mai "curat", fara impuritati daunatoare plamanilor si intreugului nostru organism. Din toate aceste substante nocive, o parte din ele actioneaza direct producand substante biochimice numite 'radicalii liberi'. Acesti radicali liberi au "rolul" de a uza in mod spontan organismul uman, intr-un ritma destul de accelerat. Mai stiintific, acesti radicali liberi sunt foarte activi in plan biochimic, avand tendinta sa atace si sa distruga memrabele celulelor, lezand astfel sau omorand celula "maltratata". Important este faptul ca ei nu ataca o singura data, ci au proprietatea de a se reproduce constant pana in momentul deistrugerii complete a celulii. Natura a facut ca organismul uman sa fie rezistent la actiunea acestor radicali liberi si astfel actiunea lor sanu fie fatala de la prima "incercare". Cel mai reprezentativ si mai cunoscut exemplu este aerul poluat cu gaze de esapament, praf industrial, fum si alti poluanti nocivi. Acest aer pe care il inspiram aproape zilnic, scade eficenta plamanilor, in mod deosebit la persoanele in varsta si scade imunitatea in fata anumitor boli cum ar fi raceli, boli virale si altele.
Insa o parte a protectiei impotriva acestor radicali liberi ne este oferita de catre salvatorii nostri ANTIOXTIIDANI, elemente nutritive si tot odata enzime specifice importante. ANTIOXTIIDANI sunt compusi naturali care au ca scop principal reducerea efectelor toxice ale radicalilor liberi, ajutand corpul sa nu-si distruga celulele.
Studiile specialistilor au arata ca antioxidantii au rolul de a opri aparitia bolilor generate de radicali si totodata ajuta la incetinirea procesului de imbatranire.
Cateva aliente in care puteti gasi antioxidanti si pe care le puteti consuma cu cea mai mare tragere de inima: legumele de culoare verde, oua, plante, germeni de grau, citrice, brocoli, legume, morcov, spanac, verdeata, banane, mere, telina, usturoi, peste, mazare si multe late porduse in general naturale. Apropo........"Minte sanatoasa in corp sanatos"
vineri, 31 august 2007
marți, 28 august 2007
InTrODuceRe!
In primul rand, sa ma prezint celor intereseati de acest blog/subiect. Sunt un simplu om de pe Terra mai exact din Romania, orasul Slobozia, un oras mistuit de seceta banilor, pentru cei care nu au auzit de acest nume, ce are o anumita varsta neinteresanta atat pentru mine cat si pentru dumneavoastra. Nu stiu cati dintre noi nu sunt interesati in mod spontan de bani, de sanatate, de lux si nu in ultimul rand de moda. Toate aceste subiecte mi se par extrem de interesante si voi incerca de acum incolo sa postez parerile si sfaturile mele cat si informatii interesante despre: moda, sanatate si lux. Poate ca va intreabati de unde stie cineva dintr-un oras atat de neinsemnat despre toate acestea. Ei bine dorinta de a fi in pas cu tot ce este nou si frumos, la care visezi si voi ajunge intr-o zi cat mai apropiata, ma determinat si ma determina sa ma informez si apoi sa va informez si pe dumneavoastra cu datele "culese" de catre mine din diverse surse. Cam atat despre aceasta introducere si sper sa avem o "colaborare" placuta. P.S. Cine ma respecta capata respectul meu ;) ...
SANATATE: -=Despre Sanatate!=-
Nu cred ca exista cineva pe planeta asta care nu vrea sa fie sanatos, sa nu aiba probleme de sanatae sau sa nu arate bine. Tocmai pentru ca acest subiect se afla la ordinea zilei, mi s-a parut deosebit de interesant si atat de dorit de publicul inteligent. O sa incerc ca in acest "capitol" sa scriu diverse sftauri despre alimentatie, despre intretinere si nu in ultimul rand despre sanatatea intregului organism. Sunt multe subiecte pe care voi incerca sa le postez in mod organizat pentru ca dumneavoastra sa intelegeti cat mai bine.
Despre Sanatate!
Nu cred ca exista cineva pe planeta asta care nu vrea sa fie sanatos, sa nu aiba probleme de sanatate sau sa nu arate bine. Tocmai pentru ca acest subiect se afla la ordinea zilei, mi s-a parut deosebit de interesant si atat de dorit de publicul inteligent. O sa incerc ca in acest "capitol" sa scriu diverse sftauri despre alimentatie, despre intretinere si nu in ultimul rand despre sanatatea intregului organism. Sunt multe subiecte pe care voi incerca sa le postez in mod organizat pentru ca dumneavoastra sa intelegeti cat mai bine. Toate sfaturile si toate informatiile pe care le cunosc si le voi cunoaste in continuare in legatura stransa cu sanatate vi le voi impartasii cu cea mai mare placere...
SANATATE: -=Sanatatea in alimentatie!=-
Sanatatea in alimentatie: In zilele noastre nici nu mai poti fi sigur de ce cumperi de pe piata, nici macar atunci cand te duci sa cumperi fructele atat de indispensabile in alimetatia unui om sanatos. Vedem acele fructe frumoase si atat de delicioase, cand le privim, insa am o intrebare:"Sunt ele atat de bune cum par?". La aceasta intrebare cred ca stim deja cu totii raspunsul: "Nu, nu sunt bune, atat la gust cat si pentru sanatatea noastra". De obicei si din pacate acele fructe extraordinar de frumoase din import nu sunt atat de naturale pe cat ar trebui sa fie, ele fiind injectate cu hormoni de crestere pentru a deveni intr-un timp destul de scurt atat de mari si frumoase, dar si pentru a putea rezista in timp, pentru a putea ajunge la o destinatie indepartata. Daca te duci la piatza preferi sa cumperi aceste fructe de import decat acele fructe de la "taranii" nostri cu toate ca sunt cu mult mai scumpe. Intradevar, paote ca nu sunt la fel de marisi de frumoase ca cele de afara, dar sunt cu mult mai sanatoase pentru organism. Acum poate va intrebati cum sa cumperi din productie proprie fructe tropicale, citrice si alte astfel de fructe. Ei bine, acum nu avem ce sa facem, pentru ca astfel de pomi fructiferi nu pot rtezista climei noastre si atunci nu ne ramane decat sa achizitionam pe ce din import. Insa fructele pe care le gasim si la noi, pe pamaturile noastre e bine sa le cumparam direct de la "tarani " din piete, chiar dak sunt mai uratele dar sunt 100% produse naturale "hranite" cu ingramsant natural si nu cu hormoni de crestere. Poate ca am batut campii dar sa stiti ca i-am batut pentru dumneavoastra, oricum nu pot sa va impun ceva ci doar dumneavastra va puteti impune modul de viatza si alimentartia corespunzataore.
SANATATE: -=Sucurile: Sanatate sau placere?=-
Sa ne gîndim si sa ne întrebăm: ''Cati dintre noi nu beau sucuri fără sa se gandeasca cu adevărat la importanta lor cu adevărat?". Sincer va spun, aproape sigur ca 95% din consumatori de suc beau aceste produse "naturale" pur si simplu pentru gustul lor de "fructe" proaspete. Mai nou sunt pe piata acele sucuri "naturale". Oare sunt ele naturale? Răspunsul este unul singur si exact: Nu, nu sunt. Adevarul este ca ele contin cam 15-25 % suc de fructe, iar restul pana la 100% reprezintă un continut de apa(ce bine ar fi sa fie restul de 75 - 85 %) dar si emulgatori, indulcitori si in unele cazuri conservanti pentru a le mari timpul de conservare. Intradevar, sunt si sucuri care acum nu mai contin conservanti, acest lucru fiind clar vizibil daca ne uitam prin comparatie la perioada de valabilitate la un suc cu conservanti si la unu fara, la cel cu conservanti perioada de valabilitate fiind cu mult mai mare. Dacă ne gandim la valoarea sucurilor cu adevarat ar trebui sa consumam doar sucuri realizate 100% din fructe. Cum asa ceva nu se gaseste pe piata, ar trebui frumusel sa cumparam fructele pe care le dorim si sa le introducem intr-un aparat de stors fructe. Însă, acum intervine un alt "obstacol" si anume faptul ca pentru a realiza cam 1 L de suc ne trebuiesc cam 2-3 Kg fructe proaspete, lucru care nu-si permite tot romanul datorită economie si mai ales al salariilor infloritoare dintr-o tara in care as putea spune ca......mie ruşine ca trăiesc;în fine sa revenim la oile noastre. Omul, "practic", cum este, prefera sa cumpere 4 L de suc "ieftin si bun" decat sa cumpere fructe sa facă 1,5 L suc natural. Bineinţeles ca aceasta regula nu este generală si ca exista si oameni care vad cu adevărat proprietăţile folositoare ale fructelor. Sau cel mai bine, atunci cand va este sete consumaţi apa plata, de preferabil apa de izvor, si apoi consumaţi fructele fara a le mai chinuii în aparatul de făcut suc, fiind astfel siguri ca toate vitaminele fructelor ajung în siguranţă în organismul dumneavoastră.
SANATATE: -=Sfaturi impotriva acneei=-
Ah, ce subiect, acneea..... De ce oare trebuie sa vorbim despre asa ceva cand am putea sa discutam despre alte subiecte? De ce? Pai, poate din simplul motiv ca acneea este o problema cu care ne intalmin extrem de des, atat la adolescenti cat si la oameni maturi. Multi considera ca acneea este "boala" adolescentei, care tine mult si bine, de la varsta de 15-16 ani pana pe la 20 - 21 de ani, depinde si de persoana in cauza. Unii spun ca acneea nu te "paraseste" decat atunci cand te casatoresti, fiind o ipoteza destul de aiurea pentru unii. Acum intervine o intrebare simpla: De ce nu toti adolescenti nu prezinta aceasta forma de "boala", iar unele persoane, cu precadere domnisoare au tenul asa de .......? Raspunsul este unul simplu: Specialisti, prin tot felul de cercetari, au descoperit diverse metode si diverse creme care ne ajuta sa ne vedem fata altfel, curata. Din pacate pentru unii dintre noi acele creme si lotiuni de fata sau chiar si sapunuri costa prea mult pentru un buzunar goool.. Dar natura nu ne lasa la greu si ne ajuta prin nijte metode mai mult sau mai putin naturale dar sigur mai ieftine sa scapam de aceasta problema jignitor de "urata".
Uita cateva sfaturi utile pe care ar trebui sa le respecti:
1) bea multa apa, de obicei circa 7, 9, pahare de apa pe zi pentru a-ti hidrata pielea si pentu a putea elimina toxinele mult mai repede;
2) consuma fibrele din diverse alimente, care te vor ajuta la eliminareaa reziduurilor din organism;
3) consuma antioxidanti pe care ii gaseti in fructe, in ceaiuri verzi, in scortisoara si mai ales in lamaie; au rolul de a elimina radicalii liberi si toxinele di organism;
4) incearca pe cat puteti sa evitati consumul de alcool si de cafea;
5) aplicati pe piele miere de albine timp de aproximativ 30 min pe care apoi o veti inlatura cu apa calda; are rolul de a-i reda tenului finetea.
Uita cateva sfaturi utile pe care ar trebui sa le respecti:
1) bea multa apa, de obicei circa 7, 9, pahare de apa pe zi pentru a-ti hidrata pielea si pentu a putea elimina toxinele mult mai repede;
2) consuma fibrele din diverse alimente, care te vor ajuta la eliminareaa reziduurilor din organism;
3) consuma antioxidanti pe care ii gaseti in fructe, in ceaiuri verzi, in scortisoara si mai ales in lamaie; au rolul de a elimina radicalii liberi si toxinele di organism;
4) incearca pe cat puteti sa evitati consumul de alcool si de cafea;
5) aplicati pe piele miere de albine timp de aproximativ 30 min pe care apoi o veti inlatura cu apa calda; are rolul de a-i reda tenului finetea.
SANATATE: -=Igiena individuala!!=-
Pentru a putea sa ne mentinem cu totul si cu totul sanatosi trebuie sa avem o igiena corespunzatore, impecabila chaiar as putea spune. Prin igiena individuala se intelge acea parte a igienei care stabileste regulile necesare pentru mentinere sanatatii corporale.
Igiena corporala cuprinde:
-igiena corpului;
-igiena imbracamintei.
Igiena corpului: Este conditia esentiala pentru pastrarea sanatatii organismului si se realizeaza prin mentinere curateniei pielii, parului si unghiilor.
Igiena pielii: Functiile pieli sunt multiple si cu rol deosebit in asigurarea starii de sanatae a organismului: reglarea temperaturii corpului, secretie, excretie, functie respiratorie si totodata organ de simt. O piele murdara impedica functiile de respiratie si de excretie, favorizeaza aparitia bolilor de piele, inclusiv a infectiilor. Toate acesta pot fi prevenite dupa cum stit si dumneavoastra prin spalarea cu apa si sapun pentru o buna dezinfectare. Este indicat de catre toti specialisti ca o persoana se se spele pe maini mai ales de cate ori este nevoie, mai exact dupa fiecare data cand o intrat in contact cu posibile surse bacteriene. Se recomanda sa se faca cel putin o baie generala o data pe saptamana, insa mie cel putin mi se pare o idee destul de absurda datorita faptului ca orice om ar dori sa fie curat in orice clipa si sa se simta cat mai bine posibil. In orice caz chiar dak stai cat mai ferit de microbi tot nu poti face baie o data pe saptaman deoarece mai intervin si alte "probleme" cum ar fi transpiratia. Asa ca sfatul meu e sa va spalati cat mai des posibil pentru un aspect placut si pentru o senzatie cat mai buna posibil.
Igiena parului si a unghiilor: Iarasi cica se recomanda spalarea cel putin odata pe saptaman pe cap. Insa fiecare om are propriile nevoi in functie si de organismul propriu, asa ca sunt persoane care datorita glandelor sebacee trebuie sa efectueze aceasta curatare capilara cam odata la 2 3 zile. Spalarea se realizeaza cu apa calda si cu un sampon, de preferabil cat mai calitativ, care sa se potriveasca tipului de par si sa nu faca probleme scalpului. Despre igiena unghiilor nu pot sa va spun decat ca se realizeaza tot cu apa si cu sapun si de preferabil ele se taie atunci cand au crescut suficient de mult pentru a putea efectua aceasta opertatie.
Igiena imbracamintei: In primul si primul rand noi toti trebuie sa purtam haine curate tot timpul, in special lenjeria intima. Hainele trebuie sa fie curate mereu, sa fie realizate din materiale permeabile pentru aer si adaptate marimii corpului, anotimpului si activitatii pe care o realizam in diferite momente.
Igiena corporala cuprinde:
-igiena corpului;
-igiena imbracamintei.
Igiena corpului: Este conditia esentiala pentru pastrarea sanatatii organismului si se realizeaza prin mentinere curateniei pielii, parului si unghiilor.
Igiena pielii: Functiile pieli sunt multiple si cu rol deosebit in asigurarea starii de sanatae a organismului: reglarea temperaturii corpului, secretie, excretie, functie respiratorie si totodata organ de simt. O piele murdara impedica functiile de respiratie si de excretie, favorizeaza aparitia bolilor de piele, inclusiv a infectiilor. Toate acesta pot fi prevenite dupa cum stit si dumneavoastra prin spalarea cu apa si sapun pentru o buna dezinfectare. Este indicat de catre toti specialisti ca o persoana se se spele pe maini mai ales de cate ori este nevoie, mai exact dupa fiecare data cand o intrat in contact cu posibile surse bacteriene. Se recomanda sa se faca cel putin o baie generala o data pe saptamana, insa mie cel putin mi se pare o idee destul de absurda datorita faptului ca orice om ar dori sa fie curat in orice clipa si sa se simta cat mai bine posibil. In orice caz chiar dak stai cat mai ferit de microbi tot nu poti face baie o data pe saptaman deoarece mai intervin si alte "probleme" cum ar fi transpiratia. Asa ca sfatul meu e sa va spalati cat mai des posibil pentru un aspect placut si pentru o senzatie cat mai buna posibil.
Igiena parului si a unghiilor: Iarasi cica se recomanda spalarea cel putin odata pe saptaman pe cap. Insa fiecare om are propriile nevoi in functie si de organismul propriu, asa ca sunt persoane care datorita glandelor sebacee trebuie sa efectueze aceasta curatare capilara cam odata la 2 3 zile. Spalarea se realizeaza cu apa calda si cu un sampon, de preferabil cat mai calitativ, care sa se potriveasca tipului de par si sa nu faca probleme scalpului. Despre igiena unghiilor nu pot sa va spun decat ca se realizeaza tot cu apa si cu sapun si de preferabil ele se taie atunci cand au crescut suficient de mult pentru a putea efectua aceasta opertatie.
Igiena imbracamintei: In primul si primul rand noi toti trebuie sa purtam haine curate tot timpul, in special lenjeria intima. Hainele trebuie sa fie curate mereu, sa fie realizate din materiale permeabile pentru aer si adaptate marimii corpului, anotimpului si activitatii pe care o realizam in diferite momente.
MODA: -=Sezonul toamna-iarna 2007-2008=-
Si dupa o vara foarte calduroasa, cu temperaturi care au ajuns la extrem daca putem spune asa, am ajuns aproape de colectia toamna-iarna 2007-2008. Deja marii designeri si-au scos colectiile la "plimbare " pe podium in vazul criticilor vestimentari si nu numai. Va fi un sezon cu colectii destul de deosebite si de colorate care cu siguranta vor iesi oarecum din tiparele cu care ne-am obisnuit pana acum. Vor fi si anumite asemanari cu sezonul toamna-iarna care tocmai a trecut, dar cu siguranta cele 2 colectii nu vor fi "frati de sange".
Sa incepem usurel si relaxati. In acest sezon se poarta, asa cum neau confirmat designerii, culorii aprinse si nu foarte "cuminti". Facand prezenta, observam mai intai, in prima banca cei 2 frati, auriul si argintiul, apoi, mai timizi in cea de a 2 banca griul, albastrul, rosu si nu in ultimul timp atotprezentul negrul, umbrit de alb. Mentionez, dupa cum am aflat, ca se poarta foarte tare culorile tari.
In ceea ce priveste liniile vestimetare propriu-zise, se poarta pluovorele si bluzele cu gluga si cu un oarecare guler care sa acopere gatul. S-a revenit iarasi la acele bluze mai lungi cu talia marcata de o curea sau un cordon. Hainele tricotate sau impletite iar au revenit in fortza dupa ceva timp ce au stat timide ascunse. Pantalonii largi si stofele ecosez se vor putea gasii in rafturile magazinelor de specialitate care se respecta, iar hainele de piele au revenit in forta, dar nu cu aceasi brutalitate ca in anii 80` ci cu mult mai multa finete si simplitate.
Sa incepem usurel si relaxati. In acest sezon se poarta, asa cum neau confirmat designerii, culorii aprinse si nu foarte "cuminti". Facand prezenta, observam mai intai, in prima banca cei 2 frati, auriul si argintiul, apoi, mai timizi in cea de a 2 banca griul, albastrul, rosu si nu in ultimul timp atotprezentul negrul, umbrit de alb. Mentionez, dupa cum am aflat, ca se poarta foarte tare culorile tari.
In ceea ce priveste liniile vestimetare propriu-zise, se poarta pluovorele si bluzele cu gluga si cu un oarecare guler care sa acopere gatul. S-a revenit iarasi la acele bluze mai lungi cu talia marcata de o curea sau un cordon. Hainele tricotate sau impletite iar au revenit in fortza dupa ceva timp ce au stat timide ascunse. Pantalonii largi si stofele ecosez se vor putea gasii in rafturile magazinelor de specialitate care se respecta, iar hainele de piele au revenit in forta, dar nu cu aceasi brutalitate ca in anii 80` ci cu mult mai multa finete si simplitate.
MODA: -=Moda, despre moda in general..=-
Ahh... Sa incepem. Moda, moda si iar moda... ce pot sa spun decat ca este un subiect foarte interesant si foarte "fierbinte". Sunt zeci chiar sute de ani de cand toti oameni sau majoritate vor sa fie mereu la moda sau altfel spus in pas cu moda. Sunt oameni care schimba "tzoalele" sau mai elegant spus hainele, in fiecare sezon, acumuland astfel intr-un an destul de multe articole de imbracaminte. De asemenea sunt multe persoane care nu sunt atrase de acest subiect, fie din simplul fapt ca nu isi pot permit acest "lux", fie considera ca nu trend-ul din sezonul respectiv nu il poate imbraca ci doar el se poate imbracaasa cum doreste, fie sunt indiferenti la modul cum arata, mai exact la modul cum arat imbracati. Ideea este ca atunci cand incepe un alt sezon, fei el toamna- iarna sau primavara-vara, incepe forfota pe la magazinele de specialitate. De aceasta ocazie profita, pe la sfarsitul sezonului, vanatorii de reduceri, acele persoane care doresc sa se imbrace frumos si calitativ dar care nu urmaresc trend-ul din fiecare sezon in parte. Daca ne gandim un pic, chiar foarte putin, tot oameni hotarasc cu ce se imbraca si aici ma refer chiar la moda deorece mari designeri impun prin "puterea lor de fashion" culorile, materialele si croiala unui articol vestimentar. Insa ar trebui sa le multumin pentru ca de cele mai multe ori ne ii imbraca, pe cei care urmaresc cursul trend-ului, exceptional de elegant si de placut. Asa ca va sfatuiesc sa lasati "demnitatea" de proprii designeri si apelati la ideiile specialistilor in domeniu.
Abonați-vă la:
Postări (Atom)